Un acord de înfrățire și cooperare între Comuna Vadu Moldovei și Comuna Priputia (Bucovina de nord) a fost încheiat zilele trecute în Ucraina. Documentul a fost semnat pe 23 noiembrie în Ucraina. La invitația autorităților de peste hotare, reprezentanții administrației locale s-au deplasat în regiunea Cernăuți.

Semnatarii acordului sunt primarii Maricel Iacob și Aurel Babii.

Parteneriatul prevede consolidarea relațiilor de prietenie și de cooperare dintre autoritățile locale ale comunelor. Acesta urmărește intensificarea schimburilor în toate domeniile de interes reciproc al dezvoltării echilibrate și durabile pentru cele două localități.

Părțile vor analiza posibilitățile de promovarea unor proiecte de dezvoltare economică și socială care pot beneficia de finanțare europeană.

După semnarea acordului, în preajma sărbătorii care marchează Ziua Bucovinei, primarii Iacob și Babii și-au oferit suveniruri în aceasta zi memorabilă.

Din delegația comunei a mai făcut parte viceprimarul Iulian Amariei și secretarul comunei Constantin Andreica.

Oaspeții români au fost invitați la un pelerinaj la câteva lăcașuri reprezentative ale regiunii, printre care Mănăstirea Bănceni.